Arsenal FC vs Tottenham Spurs
Arsenal FC

Arsenal FC vs Tottenham Spurs

Emirates Stadium

Her kan du bestille billetter til kampen mellem Arsenal FC og Tottenham Spurs. Du kan se hvornår Arsenal FC spiller hjemme næste gang på Emirates Stadium mod Tottenham Spurs på listen nedenfor.

Læs mere om kampen Arsenal FC vs Tottenham Spurs her.

Arsenal mod Tottenham er uden tvivl det mest imødesete og intense London derby der findes! Der er i dag 13 klubber i London som spiller i det professionelle liga system, men der er kun to lokalopgør hvor klubbernes fans virkelig elsker at hade hinanden og vil gøre alt hvad de kan for at hjælpe deres hold til sejr. Det er kampene mellem Arsenal og Tottenham og West Ham mod Millwall. Det er dog ikke så ofte West Ham møder Millwall som gennem en årrække har spillet i en af de lavere divisioner.

Arsenal og Tottenham blev grundlagt næsten samtidigt, Arsenal i 1886 og Tottenham lidt før i 1882. I dag har begge klubber deres stadion i det nordlige London, men den gang de blev grundlagt var det kun Tottenham der spillede her, mens Arsenal havde til huse i Woolwich i det sydlige London.

I 1913 flyttede Arsenal til Highbury og trængte sig derved ind på traditionelt ”Spurs område” da Highbury blot ligger nogle få kilometer fra Tottenhams hjemmebane White Hart Lane.
Det var frustrerende og ubarmhjertigt for Tottenhams supportere at et hold fra det sydlige London på den måde kunne trænge sig ind på deres eget territorie.

Men det var først i 1919 at rivaliseringens virkelig tog til. Arsenal, som på det tidspunkt spillede i 2. division sluttede på en 6. plads og Tottenham sluttede på 20 pladsen i 1. division. Det var blevet besluttet at 1. division skulle udvides med 2 ekstra hold og Tottenham følte sig derved sikre på at blive oppe trods den dårlige placering. Så det var et hårdt slag for klubben og dens supportere da Arsenal blev rykket op og Tottenham samtidig blev rykket ned i 2. division. Der bliver stadig diskuteret den dag i dag hvordan det kunne ske, men Tottenhams supportere er overbeviste om at der var tale om bestikkelse.

Arsenal har været det dominerende hold I London I en række år, men nu er det for alvor ved at vende til Tottenhams fordel i det man kan beskrive som ”Kampen om det nordlige London”.
I dag foregår kampene mellem de to store London hold dog ikke på hverken Higbury eller White Hart Lane, som mange sikkert synes er en skam, men derimod på de flotte nye stadions Emirates og Wembley.

 

Kampprogram 2018-19

Arsenal FC vs Tottenham Spurs
SØN, 02 DEC 2018

Overstået kampe

Arsenal FC vs Tottenham Spurs, LØR, 18 NOV 2017
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SØN, 06 NOV 2016
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SØN, 08 NOV 2015
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, LØR, 27 SEP 2014
Arsenal FC vs Tottenham Spurs, SØN, 01 SEP 2013
Arena info.
Emirates Stadium. LondonFodbold.dk

Emirates Stadium

Arenaoversigt, Emirates Stadium Arenaoversigt Arenaoversigt Emirates Stadium

Kapacitet
60.000

Adresse
Arsenal Stadium Avenell Road Highbury London N5 1BU
Kort, Emirates Stadium Kort

Vejviser
Kort, Emirates Stadium

Metro
Arsenal St. ( På Piccadilly Line) eller Finsbury Park St. (På Victoria eller Piccadilly Lines)

Buslinjer
29, 253, 254, 259

 
78 75 53 77 78 75 53 77 E-mail E-mail
Varekurv